Produktinformasjon
Bruksanvisning
Ingredienser
FAQ

D3 Vitamin Body Cream

Kjekt å vite

D-vitamin er et fettløselig vitamin som dannes i kroppen, når den blir utsatt for de ultrafiolette strålene fra sollyset. D-vitamin er spesielt viktig for kroppens opptak og omsetning av kalsium, dannelsen av knokler og for mineraltettheten i skjelettet. D-vitamin er også essensielt for kroppens evne til å bekjempe infeksjoner fordi det påvirker differensieringen av hvite blodceller. Nyere undersøkelser viser at mange som bor her oppe i nord får for lite D-vitamin. Da er det nyttig å tilføre dette vitaminet i en form som er lettest opptakelig for kroppen: D3-vitamin.

Produktet

Nå får du endelig D3 vitamin i kremform. D3 Vitamin Body Cream har vært på det amerikanske markedet i flere år og har allerede blitt en stor suksess der. Spesielt på grunn av at denne kremen gir kroppen D3 vitamin tilsvarende 1 times soling uten risiko for solbrenthet eller hudkreft.Kremen er dessuten blitt ytterligere forbedret: Den er nå tilsatt magnesium, som er nyttig for at kroppen lettere skal kunne ta opp vitamin D3.

Bruksanvisning

Kjekt å vite

Ett stort pumpetrykk smøres på tynne hudområder en gang om dagen. Tilsvarer 1 times soling uten solfaktor. Ca. 2 måneders forbruk per flaske.

Ingredienser

Kjekt å vite

Renset vann, Aloe vera gelé, Stearinsyre, Caprylic/Capric triglyserider, Isopropyl palmitate, vitamin D3, vitamin E, Sodium bikarbonat, Magnesium klorid, karbomer, allantoin, vegetabilsk glyserinm, MSM (Methylsulfonylmethane), økologisk kokosnøttolje, sheasmør, olivenolje, solsikke lecithin.

Et pumpetrykk krem inneholder 250 mcg vitamin D3 og 60 mg magnesium.

FAQ

Kan man smøre annen lotion over Vitamin D3 kremen?

Ja, det kan man. D3 kremen trekker seg raskt inn i huden og kroppen.

Trenger man vitamin D tilskudd om sommeren?

Ofte trenger man tilskudd av vitamin D også om sommeren. Ved soling bruker man ofte høy solfaktor som hindrer kroppen i å produsere vitamin D. Dessuten bor vi i Norge der det ofte er begrenset sol om sommeren.

Hvor mye vitamin D skal vi ha?

Nå får du endelig D3 vitamin i kremform. D3 Vitamin Body Cream har vært på det amerikanske markedet i flere år og har allerede blitt en stor suksess der.
Spesielt på grunn av at denne kremen gir kroppen D3 vitamin tilsvarende 1 times soling uten risiko for solbrenthet eller hudkreft.Kremen er dessuten blitt ytterligere forbedret:
Den er nå tilsatt magnesium, som er nyttig for at kroppen lettere skal kunne ta opp vitamin D3.

Hvorfor en krem?

Akkurat hvor mye vitamin D vi trenger blir det forsket mye på for tiden. Dr. Vieth har sett på dette ut fra følgende synsvinkel: 
Hvilke nivåer ville mennesker ha hvis de levde utendørs, nær ekvator, hvor sola skinner hele året? Se for deg mennesket som nudist i omgivelser lignende Florida, sier han. Under slike forhold estimerer han at man ville ha rundt 125-150 nanomol per liter i blodet hele året. 

Under tester i Toronto siste vinter målte dr. Vieth vitamin D-nivået hos den gjennomsnittlige kontorarbeider til rundt 40 nanomol per liter. Altså omtrent en tredjedel. Myndighetene i Canada vurderer nå å revidere sine kostholdsråd vedr. vitamin D, men dette kan fortsatt ta tid.

Det kanadiske legetidsskriftet publiserte i fjor en studie fra Calgary som viste at 97% av utvalget manglet vitamin D. Calgary ligger omtrent på høyde med Berlin. Det er ingen grunn til å tro at vi er noe bedre i Norden. I tillegg har vi stadig flere nordmenn med mørkere hud eller som kler seg slik at de ikke eksponeres for sollys, og disse har enda lavere vitamin D status enn andre.

Hvorfor trenger vi vitamin D3?

Vitamin D har en viktig rolle i omsetningen av kalsium i kroppen. 
Den er nødvendig for opptaket av kalsium og fosfor i tarmen, for reabsorpsjon i nyrene, og for lagring av mineralene i skjelettet. Den er dermed viktig for å opprettholde en stabil konsentrasjon av kalsium i blodet. I tillegg har vitamin D en rekke andre cellulære funksjoner i kroppen som er lite utforsket, men som kan være viktige for å opprettholde god helse og forebygge en rekke sykdommer, bl.a. visse kreftformer. Nyere forskning viser at mennesker med lave vitamin D verdier også er mer utsatt for en hel rekke lidelser som høyt blodtrykk, diabetes, benskjørhet, overvekt, depresjon, høye verdier av triglyserider i serum, MS, dårlig nevromuskulær funksjon, gikt og leddproblemer og influensa, forkjølelse og alle typer infeksjoner. Erfaringer med vitamin D3 krem fra USA viser at kremen også har god effekt på en rekke hudsykdommer, som eksem og psoreasis.

Hvor får jeg kjøpt D3 Vitamin Body Cream?

D3 Vitamin Body Cream fåes kjøpt i landets helsekostbutikker, samt på nettbutikken: Helseogkost.no